Vrijwilligerswerk

In de provincie Groningen is er in vrijwel elke gemeente een lokaal steunpunt vrijwilligerswerk. Iedereen die vrijwilligerswerk zoekt of die vrijwilligers nodig heeft, vindt veel informatie op de website www.vrijwilligersgroningen.nl

Alle Stadjers Actief

Het Alfa-college biedt vrijwilligers die met anderstaligen of met laaggeletterden werken gratis trainingen aan. Dit kan mede dankzij een projectsubsidie van het Europees Integratie Fonds waarin 11 organisaties samenwerken.

Klik hier voor het overzicht van de trainingen en voor meer informatie (4 pag.).

Handleiding "Diversiteit in Vrijwilligerswerk"

Ter bevordering van diversiteit onder vrijwilligers in de provincie Friesland , stelde VluchtelingenWerk Noord-Nederland op verzoek van de Provincie een handleiding op. Deze beschrijft stapsgewijs hoe je als vrijwilligersorganisatie meer migranten / vluchtelingen en jongeren kunt werven en behouden.

Klik hier voor het handboek (1,6 Mb).

Vrijwilligerswerk bij VWNN

VluchtelingenWerk Noord Nederland biedt diverse mogelijkheden, van training of traject op maat tot vrijwilligersfuncties. Er zijn vrijwilligersfuncties op het gebied van tolk- en vertaaldiensten op de azc’s en integratiekantoren (native speaker Somalisch, Arabisch, Perzisch et cetera), vrijwilligersfuncties voor juridische en menselijke ondersteuning tijdens de asielprocedure en voor maatschappelijke begeleiding in de nieuwe woonplaats en functies voor deeltaken, zoals administratieve ondersteuning, tolk- en vertaalwerk, het maken van VluchtVerhaal Analyses.

VluchtelingenWerk biedt maatschappelijk relevant werk in een prettige en afwisselende werkomgeving, een groot aantal cursussen en verrijkende ervaringen door het werken met mensen uit heel andere culturen.

Meer weten? www.vwnn.nl (vrijwilligerswerk)